Testet Bybussen AtB-rute 510

Publisert 14.02.2019

Glade passasjerer på Bybussen på Orkanger, AtBs rute 510.

Bybussen AtB-rute 510 er en godt bevart hemmelighet. Nylig slo Orkanger Sentrumsforening et slag for kollektivtilbudet og håper på bedre markedsføring. – Småbylista tar saken politisk!

Det var konklusjonen til Grethe Gravrok Sand, listekandidat for Småbylista Orkland til høsten, som var med som passasjer.

Bussen som fikk ti passasjerer hadde avgang onsdag 13. februar kl 17:37 fra Orkanger Skysstasjon. Det var Orkanger Sentrumsforening som tok initiativ til bussturen. Passasjerene var åtte fra foreninga og to lokalpolitikere fra Småbylista Orkland. Årsaken til initiativet var tilbakemeldinger fra kunder til forretninger i Orkanger sentrum om at de ikke kjente til Bybussen i det hele tatt. Sentrumsforeninga synes det er naturlig at folk ikke vet om tilbudet, for den er omtrent ikke markedsført. Og nå har den vært i drift siden 15. oktober 2018.

Grethe Gravrok Sand som stiller til valg for Småbylista Orkland ble med på bussturen og sier følgende i en Facebook-kommentar: – Flott tilbud som kan gjøres enda bedre for flere hvis ruta utvides også mot Gjølme og Fannrem. Småbylista tar saken politisk!

Orkanger Sentrumsforening mener lokalbussen på Orkanger er et flott tilbud både for kunder og ansatte i sentrum, og selvsagt for pendlere og skole-elever. Nå håper foreninga at både Orkdal kommune og AtB starter markedsføring og at Bybussen utvides mot andre boligområder rundt Orkanger.

På AtBs hjemmeside kan vi lese følgende:
«Bybussen» i Orkanger har åtte daglige avganger, og korresponderer med rute 310 for avganger til Trondheim på morgen og formiddag, og fra Trondheim på ettermiddag og kveld. Ved etableringen av den nye ringruten, er det opprettet fire nye holdeplasser. Disse er ved Skogveien, Joplassveien, Sagdalsegga og Nedre Hovsbakkan. Merk at dersom du reiser med rute 310 mellom Orkanger og Trondheim med enkelt- eller periodebillett, kan den samme billetten benyttes på rute 510.

Bussen kjører gjennom bysentrum med holdeplassene ved Hov, Torget Orkanger og Rømme.

Rutetabellen finner du her

 

Ansatte i sentrumsvirksomhetene slår gjerne et slag for lokalbussen og besluttet å ta bussen til middag på O75 onsdag ettermiddag. En smilende sjåfør Raymond Plonka, syntes det var hyggelig med passasjerer. – Ingen andre enn dere på denne avgangen, men tidligere i dag har jeg hatt med noen skoleelever, fortalte han. Ettersom betalingsterminalen var ute av drift, ble det gratistur denne gangen!