Småbylista besøker reiselivs-entusiast i Lensvika

Publisert 11.11.2020

Mari Dyrendahl Sterten i Agdenes Vekst sammen med gruppeleder i Småbylista Orkland, Berit Westrum Johansen.

Virksomheten Agdenes Vekst har mange interessante reiselivsprosjekter i Orkland innenfor destinasjon Lensvika og gamle Agdenes kommune. Ett av prosjektene knytter seg til et tomtekjøp som skal behandles i Orkland formannskap i november.

Småbylista har bl.a. programfestet disse to punktene: Økt satsing på tiltak som ivaretar og formidler Orklands kulturhistorie – for å skape stolthet for kulturarven og forankring til kommunen og Starte aktiv og målrettet markedsføring av Orkland og Orkanger by i samarbeid med næringslivet.

Arbeidet som Agdenes Vekst og daglig leder Mari Dyrendahl Sterten er i gang med er innenfor disse to viktige oppgavene vi ønsker Orkland kommune skal satse på: Kulturformidling og markedsføring. Onsdag besøkte gruppeleder i Småbylista Orkland, Berit Westrum Johansen og Småbylistas styreleder Marit Mjøen Agdenes Vekst for å bli informert om planene.

Ett viktig ledd i Agdenes Vekst sin plan er å formidle viking-historien som har så mange spor både i Lensvika og ellers i Agdenes, og sørover fjorden mot Ingdalen, Geita, Råbygda og Orkanger. Det er i forbindelse med denne satsinga at Agdenes vekst har fått tilslag på kjøp av den kommunale tomta like ved anlegget til Storvask AS, den såkalte «Slakteritomta».

Det er et historisk området, og ved siden av tomta Agdenes Vekst har fått tilslaget på ligger et areal som er båndlagt av Trøndelag fylkeskommune og fredet etter at det er funnet tre gravhauger fra vikingetida her. Mari Dyrendahl Sterten sier at tomtekjøpet er tidligere vedtatt av Agdenes kommune, men det er bedt om at salgssummen behandles på nytt og derfor ligger saken nå på Orkland formannskaps bord.

Agdenes Vekst har også plan om å etablere Turistkontor like ved hurtigbåtkaia i Lensvika. Her driver Dyrendahl Sterten også Lensvik Café og landhandel i samarbeid med mange lokale småskalaprodusenter av mat og håndverksartikler.

Mari Dyrendahl Sterten viser fram klær i vikinge-design til Berit Westrum Johansen og Marit Mjøen fra Småbylista Orkland.

«Slakteritomta» like ved Storvask AS i Lensvika er interessant som vikinge-park for Agdenes Vekst. Mari Dyrendahl Sterten på befaring sammen med Berit Westrum Johansen (Småbylista Orkland) i området som ligger flott til ned mot fjorden.